Du har ikke smagt rigtige syltede rødløg, før du har smagt mine syltede rødløg med stjerneanis og sort peber! De er sprøde, smager dejligt af anis og har stadig deres flotte farve. Farven i løgene kommer nemlig bedst til sin ret, når de bliver syltet i ren syre først – det vil sige i eddike. Når rødløgene har kogt, hygget og syltet tilpas længe, trækker man dem fra varmen og tilsætter så sukkeret. Der sker simpelthen en kemisk reaktion nede i gryden, hvis sukkeret tilsættes i starten, som gør farven på rødløgene mat, kedelig og… ja, grim.
Syltede rødløg smager godt på (næsten) alt!
Du kan fx drysse lidt syltede rødløg ud over din salat inden servering. Eller du kan bruge dem som topping på dine spegepølsemadder eller som ekstra krydderi i dine skinke-ost toasts. Kun fatasien sætter grænser, for helt ærligt, hvornår er det ikke super lækkert lige at gi’ sin mad lidt ekstra surt og sødt?
Syltede rødløg med stjerneanis
Ingredienser
- 300 g rødløg (pillet vægt)
- 4 stk stjerneanis (annoncelink)
- 6 stk sorte peberkorn
- 1,5 dl lager eddike
- 1 dl rørsukker
Sådan gør du
- Kog eddike og hele krydderier op i en gryde.
- Beslut nu, om du vil sylte rødløgene hele, eller om de skal være skåret i både eller ringe. Du bestemmer!
- Tilsæt rødløgene til den kogende eddikelage.
- Rødløgene skal koges forholdsvis kort, hvis du har skåret dem (cirka 4 minutter). Hvis de er hele, så skal de koges i omkring 10 minutter, afhængigt af hvor store løgene er. Tag et løg op undervejs, og tryk på siden af det med to fingre – det skal give lidt efter når du trykker, ellers skal det have længere tid.
- Når rødløgene er lige akkurat tilberedte, så slukker du for varmen, tilsætter sukkeret og rører rundt indtil sukkeret er opløst.
- Smid dine rødløg og lage i et sylteglas, og lad det hele køle af, før du indtager dit løgslik. Haps haps!