Når du trænger til noget andet end hummus til brødet, så skal du kaste dig over denne romesco opskrift (romesco kaldes ofte peberfrugtpesto på dansk). Denne dip fra italien er en herlig peberfrugtpesto med grillet rød peberfrugt, parmesanost og ristede kerner of your choice!
Romesco opskrift der går til hvad som helst!
Du kan spise romesco til de 1000 grøntsager som bare venter på dig hjemme i grøntsagsskuffen, eller bruge den som et nyt twist til din rugkerne- eller pastasalat. Den er også fortrinlig som sidemakker til en rød bøf fra grillen, på en lun sommeraften. Den kan faktisk lidt af det hele, denne bad girl!
Romesco / Peberfrugtpesto
Ingredienser
- 2 rød peberfrugt
- 2 dl neutral olie
- 30 g parmesan revet
- 1 dl ristede pinjekerner, mandler eller solsikkekerner
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk tomatpuré
- 1 citron – skal og saft herfra
- salt til tilsmagning
- olivenolie til toppen
Sådan gør du
- Brænd peberfrugterne over et gasblus eller grill dem i ovnen.
- Når de er brændte på alle sider, lægger du dem helt varme ned i en frysepose og binder en knude. Vent et øjeblik og du kan nu nemt – med hjælp fra damp og kondens i posen – gnide skindet af peberfrugterne. Fjern kernehuset.
- Rist kernerne og mal dem til mel i en foodprocessor.
- Riv parmesan og skallen fra citronen.
- Alle indgredienser – bortset fra olivenolie – hældes i en food processor og massen blendes nu homogen. Tilføj olien lidt ad gangen, indtil du har den konsistens som du bedst kan lide.
- Smag til med salt og citronsaft, og server med olivenolien på toppen.