Pølsehorn med revet gulerod
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 25 g øko gær
- 50 g sukker
- 500 g øko hvedemel
- 100 g koldt smør – skåret i tern
- 150 g revet gulerod
- 10 g havsalt
Sådan gør du
- Lun mælken og hæld den i en røreskål sammen med sukker, gær og halvdelen af hvedemelet.
- Mix dejen grundigt i ca. 5 minutter, tilsæt salt og resten af melet, og lad det herefter mixe i yderligere 5 minutter.
- Nu tilsættes de kolde smørtern, og dejen køres videre på røremaskinen indtil du ikke længere kan se smørklumperne.
- Tilsæt revet gulerod og lad det kort mixe ind i dejen.
- Lad herefter dejen hæve i en smurt bøtte med låg på køkkenbordet i ca. 2 timer.
- Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den ud på bordet og fordeles i 12 stykker med dejspatlen.
- Nu skæres 6 pølser efter eget valg over på midten, så du har 12 halve pølser.
- De små dejklumper trykkes let ud med hånden, så en halv pølse kan placeres i midten af dejen og de fire sider kan foldes ind over pølsen.
- De færdigfoldede pølsehorn lægges med folde-fladen nedad, på en bagplade dækket med bagepapir.
- Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter under et klæde.
- Forvarm ovnen på 175 °C varmluft.
- Pølsehornene pensles nu med et pisket æg og bages i 20 minutter, herefter yderligere 5 minutter med grill funktion. Hold øje – de skal blot blive dejligt gyldne i farven.
- Lad pølsehornene køle af på en rist.