Deprecated: Funktionen Jetpack_Photon::instance har været forældet siden version jetpack-12.2! Brug Automattic\Jetpack\Image_CDN\Image_CDN::instance i stedet. in /var/www/vejsideboden.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453

Valnøddeboller med surdej

1.8K

Den her opskrift er en af de hurtig, og hvis du har bagt flere af brød opskrifterne her inde fra vil du genkende fremgangsmåden. Der er gær i denne opskrift, så den kan bages inde for 2 timer, men du kan bare tage gæren væk og lade dejen hæve natten over på køl hvis du gerne vil undgå gær og er helt fortrolig med din surdej formåen.

Surdej og valnødder!

Der er smæk på smagen i disse boller med surdej og valnødder, det er begge smagskomponenter der har dybe smage og er fuld af umami! De skønne valnødder giver også dejen og bollerne en flot mørk farve som man ikke kan snyde sig til. Det er derfor vigtigt at man lader nødderne ælte godt med i dejen så de bliver letter knust og derfor frigiver mest mulig aroma og farve!

5 af 1 stemme

Valnøddeboller med surdej

Antal 15 stk

Ingredienser

  • 385 g vand 28 C
  • 25 g gær
  • 150 g surdej bageklar
  • 65 g stenformalet hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 18 g havsalt
  • 2 spsk honning
  • 40 g koldt vand
  • 200 g valnødder
  • stenformalet hvedemel til toppen

Sådan gør du

  • Bland surdej, 385 g vand, gær og honning sammen i din røremaskine eller skål. Tilsæt så alle meltyper og lad det lige akkurat mixe sammen. Lad dejen hvile i 15 minutter, for at lade gluten-netværket i melet udvikle sig og fermenteringen starte. Dette kaldes autolyse.
  • Start herefter æltning, enten på maskinen eller i hånden. Tilsæt havsalt og valnødder og ælt nu i cirka 10 minutter ved lav hastighed. Monter de sidste 40 gram koldt vand langsomt. Sæt hastigheden langsomt op over 1 minut, og ælt til sidst dejen på max hastighed indtil dejen får en glat og skinnende overflade, og ikke længere hænger fast i skålen.
  • Forvarm nu din ovn på max varmluft med over/under varme og husk dit bagestål, pizzasten eller hvad du nu bruger. Plus et ildfast fad til vand, som kan stå i bunden af ovnen og afgive damp under bagningen.
  • Lad dejen efterhæve i skålen et dejligt lunt sted, med film eller et klæde over! Lad dejen hæve til dobbelt størelse. Det tager ca. 30-40 minutter. Jeg satte dejen oven på min ovn mens den forvarmede – der er der altid dejligt lunt.
  • Når dejen er hævet vender du den ud på bordet og deler den i 15 lige store dele med en dej spade fugtet med lidt vand.
  • Med spaden trækker du nu bollerne hver for sig hen over bordpladen, let drysset med mel således at dejen/bollen bliver spændt op. Plaser herefter på bagplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i ca 30 min, under et klæde.
  • Drys bollerne med lidt mel på toppen for et rustikt udtryk.
  • Smid bollerne ind på det knaldvarme bagestål, hæld en kop kogende vand i fadet i bunden af ovnen. Luk ovnen hurtigt og skru ned på 200 °C. Brødet bages nu i 15 – 20 minutter.
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close