Den her går måske mest ud til børnefamilierne, men uanset om du selv har børn eller bare en gang i mellem føler dig som et barn, og har brug for risengrød – så burde du altid lave lidt for meget grød. Så kan du nemlig kaste din kærlighed på klatkagerne dagen efter… og klatkager er seriøst bedre end risengrød!
Spis klatkager af risengrød året rundt!
Risengrød hører selvfølgelig vinter og julen til, meen… det er billigt og alle bliver glade af dejlig grød med kanelsukker og smørklat. Man bliver altså bare endnu mere glad i låget af at få serveret klatkager! Jeg tilsætter revet citronskal og vanilje til min dej – så smager det altså ikke kun af jul længere venner! Det smager af mere!
Klatkager af risengrød
Ingredienser
- 500 g risengrød – resterne fra i går
- 3 æg – delt i blommer og hvider
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 citron – skal herfra
- 40 g hvedemel
- flormelis og marmelade – til toppen
- smør
Sådan gør du
- Del æggeblommer og hvider. Pisk æggehviderne indtil de er hvide og skummende.
- Pisk æggeblommer, risengrød, mel, vaniljesukker, citronskal og rørsukker sammen.
- Vend de piskede æggehvider i blandingen. Nu er du klar til at stege!
- Varm en pande op til middel varme og smelt lidt smør på panden. Steg 4 klatkager ad gangen, og vend dem når du kan se at de har sat sig i kanterne.
- Klatkagerne spises varme med flormelis og marmelade.