Denne forening af en fathead pizza og en blomkålspizza er formentlig en fortolkning af LCHF / keto pizza, som du endnu ikke har prøvet. Hvis du har spist efter keto-principperne i en længere periode, så ved du sikkert lige præcis hvilke ketoopskrifter jeg her taler om. Hvis ikke, så lyder det sikkert helt volapyk for dig – især hvis jeg så fortæller, at blomkålsbunden er lidt for blød og svampet, og at fatheaddejen er lidt for tyk og fed…

Min keto pizza er en kombination af blomkålspizza og fathead pizza

Det er dog ikke noget der skal stoppe dig, som er ny! Jeg mener nemlig, at du kun behøver denne ene keto pizza opskrift, hvis du har brug for den helt optimale pizzabund uden nogen former for stivelse. Jeg har efterhånden mange års “trial and error” erfaring, da jeg har prøvet at lave stort set alle de mest udbredte opskrifter på keto pizzabunde, hvilket har ledt mig frem til netop denne opskrift.

Du undgår også at skulle kaste dig over keto pizzaen bestående af hakket kyllingkød og ost – som egentlig smager ok, med det er bare ikke lige det man leder efter, når man går og drømmer om den der sprøde stenovnspizza nede fra den italienske pizzabager på Nørrebro.

Hvordan smager min keto pizza så?

Den er sprød, den holder sig selv oprejst som slice og smager som en pizza skal smage – nemlig godt! Denne bund er hverken for fed eller for blød, den får sprøde kanter og vigtigst af alt, så falder den ikke fra hinanden når man hejser et slice!

4 af 9 stemme

Keto pizza

Antal 2 pizzaer

Ingredienser

Pizzabund

  • 1/4 hoved blomkål
  • 1 æg
  • 75 g revet mozzarella
  • 75 g revet havarti ost
  • 80 g mandelmel (annoncelink)
  • 1 spsk xanthangummi (annoncelink) – eller guargummi som bl.a. fås i MENY. Kan undlades, men hjælper meget på krummen.
  • 1 spsk oregano
  • 1/2 tsk havsalt

Tomatsovs

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatkoncentrat – den lille
  • 1 spsk oregano
  • 1 alm løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • havsalt – når du skal smage til

Toppings:

  • 1 pakke hel kogt skinke
  • 2 stk portobello svampe i skiver
  • 50 g revet mozzarella
  • 50 g revet havartiost
  • hvidløgsolie – til efter pizzaen er bagt

Sådan gør du

Pizzabund

  • Blomkål skæres i passende stykker. De skal blendes til "ris" aka smulder eller ukendelighed i en foodprosessor, eller rives på et groft rivejern.
  • Damp nu det smuldrede blomkål i en skål i microbølgeovnen i 4 minutter.
  • Kom det hele i et viskestykke og pres så meget væske som overhovedet muligt ud af blomkålen, ved at vride klædet sammen. Det er meget varmt, så tag evt. et par handsker på – jeg har sådan et par gummi-havehandsker, som jeg kun bruger i køkkenet til denne opgave.
  • Bland de øvrige indgredienser til bunden sammen i en skål, sammen med det drænede blomkål og ælt det sammen med hænderne til en ensartet dej. Varmen fra blomkålen smelter blidt osten og får det hele til at hænge sammen.
  • Fordel dejen i to lige store dele, og lav to kugler.
  • På en bageplade trykkes hver dej nu ud mellem et stykke bagepapir i bunden, og en frysepose som man sprætter op i den ene side og nede i bunden, så kan den nemt foldes ud og virker som "mel" mellem dej og hænder/kagerulle. Rul dejen ud og træk herefter posen væk når dejen har den ønskede tykkelse. Jeg laver dem lige så tynde som almindelige pizzabunde.
  • Forbag pizzabundene i en forvarmet ovn på max varme. Jeg bager på et bagestål for at få maksimal sprødhed i bunden (det tager ca. en time før den er helt varm hos mig). Jeg forbager i ca. 8 minutter.
  • Nu er de klar til fyld… og skal så bare efterbages med fyldet på.

Tomatsovs

  • Pil og hak løg og hvidløg groft, steg det mørt i en gryde med olivenolie.
  • Tilsæt tomatkoncentrat til gryden og steg det igennem kort – så er det knapt så bittert.
  • Tilsæt hakkede tomater og oregano. Lad det simre i 5-8 minutter.
  • Stavblend det hele og smag til med havsalt.
  • Nu er sovsen klar til pizzaen.

Afslutning

  • Nu er alle elementer klar. Hæld tomatsovs på de forbagte bunde, revet ost, skinke og portobello svampe. Efterbag nu i ca. 8-10 minutter.
  • Lav en lille portion hvidløgsolie ved at blande olivenolie med revet hvidløg, lige til at drisle over pizzaen, inden den ryger ind i skuffen!
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF

Skriv en kommentar

Close
Close