Er det muligt? JA!
Kanelsnegle er lækre og syndige – meen ikke helt i lige så høj grad, hvis du sætter tænderne i denne opskrift på keto kanelsnegle uden sukker og mel. Jeg har lavet en dej der minder lidt om dejen til mine ketoboller. Dog har jeg tilføjet et par ekstra ingredienser, men fremgangsmåden er den samme.
Keto kanelsnegle med kokossukker eller Sukrin Gold?
Hvis du spiser keto, LCHF, ikke tåler gluten, har sukkersyge eller måske bare gerne vil have et mere stabilt blodsukkerniveau, så er denne portion kanelsnegle lige noget for dig! Der er et enkelt lille valg du skal tage, og det skal baseres på hvem du er, og hvordan din kost er sat sammen. Du skal nemlig vælge om du vil lave remoncen med kokossukker eller Sukrin Gold? Kokossukker er helt sikkert min favorit, især den fra rawfoodshop.dk har en mega god smag, men er ikke lige så neutral som Sukrin Gold, når det handler om ikke at slå dit blodsukkerniveau itu – men dog utrolig meget bedre end klassisk brun farin.
Keto kanelsnegle uden sukker og mel
Ingredienser
Dej:
- 300 g mandelmel (annoncelink)
- 20 g HUSK loppefrøskaller (annoncelink)
- 10 g hvedegluten (annoncelink)
- 30 g kokosfibermel (annoncelink)
- 2 spsk Sukrin Melis (annoncelink)
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk havsalt
- 5 æggehvider
- 2 spsk eddike
- 4 dl vand – kogt
Remonce med kanel:
- 250 g smør – blødt
- 180 g Sukrin Gold (annoncelink) – eller kokossukker
- 2 spsk knust kanel
Glasur:
- 1 æggehvide
- 4 spsk Sukrin Melis (annoncelink) – eller flormelis hvis du "må"
Sådan gør du
- Forvarm din ovn på 200 °C varmluft.
Dej:
- Bland alle tørre indgredienser godt sammen i en skål, så eventuelle klumper af mandelmel bliver rørt ud.
- Kog vandet.
- Pisk æggehvider og eddike sammen, indtil massen bliver hvid og stiv.
- Rør kogt vand og tørre ingredienser sammen med et piskeris – sådan lidt hurtigt, for så snart vandet rammer vil loppefrøskallerne svulme op og tykne massen.
- Vend de stive hvider i dejen med en dejskraber, indtil du opnår en homogen (ensartet) masse.
- Forbered en frysepose ved at klippe den op i den ene side og i bunden, og læg den udfoldet på bordet. Nu fordeler du dejen med en våd hånd ud i alle kanter, indtil du opnår en jævn tykkelse. (Min frysepose var en 4-liters størrelse)
- Nu er dejen klar til kanel-remoncen.
Remonce med kanel:
- Pisk blødt smør, kanel, Sukrin Gold eller kokossukker sammen til en blød og luftig remonce.
- Fordel remoncen på dejen ud i et jævnt lag, helt ud i alle hjørner.
Formning:
- Nu skal dejen samles til en "pølse". Løft i plastikposens to ender og rul så dejen ind over sig selv, mens du trækker plastikken af så den ikke kommer med ind i "pølsen".
- Når du har en lang samlet pølse tager du et stykke sytråd (ca. 30 cm) og skærer hver ende af rullen. Herefter skærer du med sytråden 12 lige store kanelsnegle af rullen. Sytråden skærer på en måde dejen uden at klemme den, som en kniv ville gøre. Det ser pænere ud, men du kan selvfølgelig bare bruge en kniv.
- Kom sneglene op i et bagefad med bagepapir. Jeg brugte mit store lasagnefad, da jeg godt kan lide når sneglene hæver sammen og op ad fadet i kanterne – så synes jeg nemlig at de bliver mere bløde og svampede, end tørre.
- Bag nu sneglene i ovnen i 1 time og 35 minutter.
- Lad dem køle ned, så de kun er lidt lune når du hælder glasur på.
Glasur:
- Bland de to ingredienser sammen. Personligt synes jeg ikke at glasur med Sukrin Melis er vildt godt… den ligner godt nok den klassiske version med flormelis, men den har jo altså den her kølige smag. Jeg ville derfor undlade at hælde Sukrin-glasur på, eller eventuelt kalde det "weekend" og vælge den klassiske glasur med flormelis.