Når du er klar til kage, men dit blodsukker ikke er! Så kan man – og det vil jeg sige at man skylder sig selv og sin familie eller venner – spise sådan et stykke gulerodskage helt fri for gluten og sukker! Det giver stabilt blodsukker, mæthed og udløser enormt mange endorfiner at vide, at man lige har “syndet” uden at synde! Hallo, det er vildt!
Ungerne er vilde med glutenfri gulerodskage
Min datter Vega og hendes veninde Dagny var også mundskænke på kagen, efter at den var pyntet færdig og stod klar til fri afbenyttelse. Efter jeg havde skudt de billeder som jeg nu skulle have i kassen, for at kunne lægge den op her på bloggen, kunne de gå ombord. De var ikke skuffede, og det er selvom jeg afslørede at der ikke var sukker i kagen inden de satte gaflen i stykket foran dem. Der var stor begejstring og der blev endda sagt, at den fik en førsteplads… Så jeg er tilfreds og kan holde fyraften med god samvittighed, både over for børnene der var glade, samt maver der ikke blev fyldt med sukker sidst på eftermiddagen.
Pynt gulerodskagen med kandiseret appelsinskal
Den glutenfrie gulerodskage er pyntet med kandiseret appelsinskal (opskriften på det ligger under opskrifter) og mørk chokolade med appelsinsmag, hvis man gerne vil køre eftermiddagen hjem HELT uden sukker, så skal man ikke pynte med disse to elementer. Man kunne istedet pynte med hakkede valnødder og frisk appelsinskal høvlet på et juliennejern.
Glutenfri gulerodskage med ostecreme – sukkerfri
Ingredienser
Kagedej:
- 100 g mandelmel (annoncelink)
- 60 g Sukrin Gold (annoncelink) – eller kokossukker
- 70 g rosiner – undlad hvis du er på keto eller LCHF
- 70 g valnødder
- 50 g kokosmel
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk HUSK loppefrøskaller (annoncelink)
- 1 tsk nelliker
- 2 tsk kanel
- 4 stk kardemomme kapsler
- 2 tsk vaniljepasta
- 4 æg
- 150 g smør – smeltet
- 300 g gulerod – revet
Ostecreme:
- 250 g smør – stuetemperatur
- 200 g flødeost – neutral
- 4 spsk Sukrin Melis (annoncelink)
- 1 citron – skallen herfra, økologisk
- 1 appelsin – skallen herfra, økologisk
- 1 tsk vaniljepasta (annoncelink)
- sødmælk – bare lidt, til justering af konsistensen
Sådan gør du
Kagedej:
- Hak valnødderne groft.
- Riv gulerødderne.
- Bland alle ingredienser i en skål rigtig godt.
- Fordel dejen i en kageform der er smurt eller foret med bagepapir.
- Forvarm ovnen på 170 C.
- Bag kagen i midten af ovnen i 30 min.
- Lad kagen køle af inden servering.
Ostecreme:
- Pisk blødt smør hvidt og glansfuldt med en elpisker.
- Kom Sukrin, skal fra begge citrusfrugter og vanilje i og pisk det luftigt.
- Tilsæt flødeosten og pisk så kort så muligt, den skal dog blive homogen… den skiller hvis der piskes for lang tid.
- Hvis den er lidt for tyk, tilsæt sødmælk lidt af gangen.
- Kan kommes på kagen når kagen er kølet af.
- Server evt. med et drys af lidt hakket mørk chokolade med appelsin smag og kandiseret appelsinskal.