Syltede rødkål må være danskernes national-syltevare – og det med god grund! Kål er mega sundt og billigt, og det syltede, syrlige og sprøde passer bare rigtig godt til det fede grise- og andekød som vi oftest parrer rødkålen med.
Syltede rødkål
Ingredienser
- 1/2 hovde rødkål
- 4 dl eddike lager eller æble
- 2 dl rørsukker
- 2 stænger hel kanel
- 1 spsk hele kardemomme kapsler
- 1 mandarin eller en appelsin
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Skær rødkålen i lange tynde strimler med din kniv eller på et mandolinjern.
- Kog lagen, krydderierne og kålen op og lad det koge mørt, det tager ca 10 min.
- Kom det hele på sylteglas varmt og prop en skive mandarin eller appelsin i toppen og kom så låg på.
- Husk at skolde de glas og låg du bruger inden brug – så holder din syltede rødkål sig uåbnet til næste jul!.