De her små syltede skoleagurker kan bare noget helt særligt! De er så sprøde og søde, og ser bare så fantastisk skønne ud. Når man sylter dem i stedet for de store agurker, får man også en mere sprød oplevelse i munden. Så når de er til at købe for penge i supermarkederne, så køber jeg altid rigeligt og får syltet til husbehov.
Det magiske krydderi til små syltede agurker
Dildfrø kan også noget magisk, især i syltelager. Sammen med stjerneanis er det det krydderi, jeg ubetinget bruger allermest af i mit syltekøkken. Hvis du har svært ved at finde dildfrø på supermarkedshylderne, så hop ind hos din lokale grønthandler. De sælger som regel alverdens krydderier i OK store mængder, til bitte små priser. Det er nemlig bare ikke det samme uden dildfrø.
Tjek mine andre sylteopskrifter ud, hvis du skal have styr på karlekammeret!
Syltede skoleagurker
Ingredienser
- 14 stk skoleagurker
- 5 dl lagereddike
- 3 dl rørsukker
- 2 tsk sorte peberkorn
- 2 tsk gule sennepsfrø (annoncelink)
- 2 spsk dildfrø (annoncelink)
Sådan gør du
- Skyl agurkerne og prik dem over det hele med en gaffel. Fordel agurkerne stående i 2 store sylteglas.
- Kog de resterende ingredienser og hæld lagen over agurkerne – helt op til kanten – og skru lågene på.
- De er klar til at spise den efterfølgende dag, og holder sig i op til et år uden at have været åbnet.