En forårs salat, en sommer salat en vintergæk… Eller bare en virkelig dejlig salat til det meste!
Skole agurker er min favorit grøntsag, jeg elsker dem simpelthed så meget! De smager også forrygende i en stuvning, ja sprøde grønne sager med varm opbagt sovs, LOVE IT.
Tilbage til denne salat, jeg serveret den til min mands fødselsdags middag med rosa stegt steg fra sydfynsk kvæ direkte impoteret fra “BABBE THE LANDMANN” – go ven og kød pusher… så siger jeg ikke mere!
Salat af let syltet skole agurker og grillet skalotteløg
Ingredienser
Rå indgridienser:
- 8-10 skoleagurker
- 2 bakker friske ærter i bælg
- 1 bundt brønkarse
- hvide syltet løg
Grillet syltede skalotteløg:
- 1 net skalotteløg
- 2 dl eddike lager, hvidvins, æble
- 2 dl sukrin melis eller rørsukker
- 3 stk hel stjerneanis
- 1 spsk dildfrø
- 1 spsk korianderfrø
Dressing:
- 1 dl syltelage fra skalotteløgene
- 1/2 citron, saften herfra
- 1 dl god olivenolie
- havsalt til tilsmagning
Sådan gør du
Rå indgridienser:
- Flæk skole agurkerne på langs.
- Bælg ærterne.
- Pluk brønkarsen og find de hvide syltede løg frem.
Grillet syltede skalotteløg:
- Pil Skalotteløgene og skær dem i 1 cm tykke ringe, Gør en stegepande rygende varm og kom dem med den ene af skæresiderne ned på den varme pande og lad med få "gril" mærker. De skal kun tilberedes på den ene side..
- Kom eddike, krydderier og skalotteløg op i en lille gryde og giv det et opkog, sluk for blusset og kom sukrin eller sukker på og rør til det er opløst. Stil på køl, kan med fordel laves dagen før.
Dressing:
- Når syltelagen er kølet ned sigter du 1 dl fra og blander sammen med olivenolie og smager til med salt.
Anretningen:
- Læg skole agurkerne på et fladt fad med skærfladen opad.
- Kom de 2 slags syltet løg på rundt omkring. (sammen med krydderierne, undlad dog stjerneanis)
- Kom ærterne i dressingen og kom det hele over alle agurker.
- Pynt til slut med brønkarsen og den er klar