Klassiske pandekager

1.5K

Pandekagens historie

Pandekagen er en kærkommen spise som kan dateres 500 år tilbage og opstod i forbindelse med fasten hvor der skulle ryddes op i spisekammeret. Dagen inden fastetidens begyndelse skulle spisekammeret tømmes for det man ikke måtte spise under fasten. og det var oftes mel, æg og mælk der var at finde… og derved opstod pandekagen!

Pandekagen som vi kender den, er er en flad kage der steges på en pande og som mest består af mel, mælk, sukker og æg.

Selvom den faktisk hedder en kage, så bages pandekager ikke i ovnen, men steges som sagt på en pande i smør. I Danmark forbindes pandekager oftest med helt tynde pandekager der spises som dessert med is, sirup, syltetøj, sukker eller andet sødt, som for eks brunsvigercreme… Sirup benyttes i Amerika på deres noget tykkere pandekager.

Ingen stemmer

Klassiske pandekager

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 dl sødmælk
  • 1 dl kernemælk
  • 3 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker eller en most overmoden banan
  • 1 tsk vanilje sukker, essens eller korn fra en 1/2 stang
  • 25 g smeltet smør
  • knivspids salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Kom alle indgredienser i en skål og blendt det sammen med en stavblender – eller kom det i en klassisk blender.
  • Lad den trække 10 min, juster evt med lidt mere mælk eller mel alt efter hvilken tykkelse du går efter.
  • Steg dem en af gangen på en pande i smør, ca 1 dl dej pr pandekage hvis du bruger en alm str. pande.
Ret: Sødt
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close