Gulerodsbrud med hel boghvede

2.9K

En sjov aktivitet for alle i familien er disse gulerodsbrud med hel boghvede! Dejen skal nemlig hakkes sammen med gulerod og æg for at give det karakteristiske “brud” udtryk. og det er der ikke nogen som børn der kan finde ud af, jo mere random og ujævnt jo bedre!

Bløde nemme gulerodsbrud til morgen bordet!

Det er verdens bedste, nemmeste og blødeste bolle. Bum, det sagde min datter!

5 af 1 stemme

Gulerodsbrud med hel boghvede

Antal 16 stk

Ingredienser

  • 7 dl mælk – lunet
  • 80 g surdej
  • 2 spsk sukker
  • 20 g gær
  • 17,5 dl hvedemel
  • 150 g smør – koldt i tern
  • 10 kapsler hel grøn kardemomme (annoncelink)
  • 15 g salt
  • 165 g revet gulerod
  • 1 æg
  • 1 dl hel boghvede (annoncelink)

Sådan gør du

  • Bland alt det våde, kom sukker, mel og kardemomme i og ælt ind til smidig – det tager ca 10 min.
  • Tilsæt salt og smør lidt af gangen. Når smørret er væk stoppes æltningen.
  • Kom dejen i en smurt beholder med log og lad den hæve lunt til dobbelt størelse, ca 40 min.
  • Når dejen er hævet vendes den ud på bordet og den flades lidt ud, kom revet gulerod på toppen og slå ægt ud på midten.
  • Men en dej spade hakkes og vendes dej, æg og gulerod nu sammen til en omgang misk mask.
  • Der vil være en masse små klumper dej der let hænger sammen på grund af ægget.
  • Kom det i 16 små enklaver op på bagebladen med pagepapir og sæt det til efterhævning et lunt sted i ca 30 min.
  • Drys med hel boghvede inden bagning

Afbagning:

  • Forvarm ovnen på 200 C
  • Bag brudene i 16 minutter med damp. (aka jeg hælder et halvt glas koldt vand i bunden af ovnen hvor jeg har et brand varmt fad. Det vil så afgiv fugt/damp til afbagningen)
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close