Sådan en glutenfri squashkage her, er nok den nemmeste måde at få børn til at spise grøntsager! Lav kage ud af dine grøntsager, og så skal de nok glide ned 😂 Opskriften er også helt uden mel og sukker, så du kan bare “binge” helt amok på den her lækre squashkage med chokolade.
Glutenfri squashkage med chokolade
Ingredienser
Kagedej:
- 100 g mandelmel (annoncelink)
- 60 g Sukrin Gold (annoncelink) – eller kokossukker
- 50 g kokosmel
- 150 g kakao
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk loppefrøskaller (annoncelink)
- 2 tsk vaniljepasta (annoncelink)
- 4 æg
- 150 g smør
- 300 g squash – revet vægt
Fransk glasur med kokos:
- 2 dl vand
- 200 g Sukrin Melis (annoncelink) – eller rørsukker / kokossukker
- 200 g smør
- 2 æg
- 100 g kakao
- 2 tsk vaniljepasta (annoncelink)
- 2 dl kokosmel
Sådan gør du
Kagedej:
- Forvarm din ovn på 165 C.
- Pisk Sukrin Gold eller kokossukker og æg i en skål, til letluftige.
- Monter smeltet smør og vaniljen.
- Kom squashen i blandingen.
- Bland de tørre ingredienser (bortset fra chokoladen) i en anden skål og tilsæt dem lidt af gangen til den våde blanding.
- Hak din foretrukne chokolade i små tern.
- Smør din kage form eller for den med bagepapir.
- Hæld din kagedej i formen og drys chokoladeternene oven på kagen.
- Bag kagen i 40 min.
- Lad den køle af inden du smør din franske glasur på toppen.
Fransk glasur med kokos:
- Kog vand og sukker/sødemiddel.
- Smelt smørret og kom det i blandingen.
- Under omrøring kommes æg, kakao og vanilje i.
- Kom glasuren på kagen når kagen har kølet af med glasuren stadig er stuetemperatur. Glasuren sætter sig nemlig på køl.