Når frugt skuffen skal tømmes og ganerne skal forkæles så er crumble med lige det frugt du nu har liggende svaret på dine søde kravings! Jeg havde støtte æbler og rynket ferskner og abrikoser liggende nedderes i frugt skuffen og der var ingen der gad have dem med i madpakke længre! Så det blev en eftermiddag i maj (en af de våde) til en skøn og nem crumble kage som ungerne kunne være med til at lave uden jeg skulle tænke på sirlighende. Det er dejligt når det er sådan med bagværk og unger på samme tid.
Æbler, ferskner og abrikoser, det kunne også være blommer, brombær og pærre.
Du kan bruge lige de frugter eller bare en slags frugt til denne opskrift. Den er alsidig og herlig på samme tid. Så fat dine dejlige æbler fra haven eller tøm skuffen for stødt og overmoden frugt og du vil blive beriget med skøn kage!
Crumble med æble, fersken og abrikos
Ingredienser
Crumble:
- 150 g havergryn grovalset – finvalset kan også bruges
- 100 g hvedemel
- 80 g kokossukker eller rørsukker
- 50 g hasselnødder – halvdelen til toppen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vanilje paste
- 150 g smør, koldt i tern
- 1 tsk havsalt
Frugt:
- 1 kilo renset frugt – uden kernehus eller sten Æbler, ferskner, abrikoser
- 2 spsk kokossukker eller rørsukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme – helst nystødt
- 1 tsk vanilje paste
On the side:
- 4 dl creme fraiche 38%, 18% eller græsk yogurt 10 %
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 175 C
Crumble:
- Kom alle ingredienser i en food processor og blendt til det er en nogenlunden ens masse.
Frugt:
- Skær udvalgt frugt i tern eller skiver og blad det sammen med kokossukker, kanel, kardemomme og vanilje i en skål.
- Fordel frugten i et fad beklædt med bagepapir, og kom crumblen oven på.
- Drys med den sidste halvdel af de hakket hasselnødder og sæt det i ovne i 45 min.
Servering:
- Lad den køle lidt af og server lun med cremen of your choice!