En klassiker fra det amerikanske diner-kort: French Toast. På fransk hedder den “pain perdu”, hvis betydning er fuldstændig i tråd med dét som det er, nemlig “mistet brød” – altså glemt eller gammelt brød.
Oprindelsen af “french toast” er ikke helt til at spore, for det har virkelig været en tilberednigsform man har set mange steder i hele verden. En af de tidligst dokumenterede udgaver, stammer dog helt tilbage fra det romerske imperie.
Klima-riddere?
Det er og har bare altid været en genial måde at få brugt brødrester på! Det var det dengang, og det er det stadig den dag i dag. Måske i virkeligheden endnu mere end nogenside før, for det går hen og bliver en klimavenlig omgang når vi tilmed mindsker madspild. Så med det sagt, så er det bare om at komme igang…
Arme riddere (French toast)
Ingredienser
Toast:
- 2 æg
- 3 spsk fløde
- 1/2 tsk sukker
- knivspids salt
- 3 stk hel kardemomme
- 1 skive daggammelt brød – en tyk skive surdejsbrød eller brioche
- smør til stegning
Topping:
- 2 spsk creme fraiche – 18% eller 38%
- 1 spsk kanelsukker
- 1 spsk solbærmarmelade – eller din favorit marmelade
- 10 stk hakkede ristede hasselnødder
- 1 spsk sirup eller akaciehonning
Sådan gør du
- Mal kardemonnekapslerne i en krydderikværn.
- Skær en skive brød – gerne 2 cm tyk.
- Pisk æg, fløde, salt, sukker og knust kardemomme sammen.
- Læg brødskiven ned i æggemassen, vend den rundt og lad den suge så meget som muligt. Lad den svømme rundt i ca. 5 minutter.
- Varm en pande op, tilsæt rigeligt med smør og steg den snaskede brødskive på begge sider, indtil den er gylden.
- Anret din franske toast på en tallerken, start med at drysse kanelsukker på, læg herefter en klat creme fraiche på toppen og drys resten oven på denne.
- Servér og spis med det samme.