Når sommeren trænger sig på og alle kartoffelsalaterne hidkalder sig, så skal du prøve denne variant, som alternativ til en rigtig kartoffelsalat. Den er helt uden stivelse, fyldt med kål og dressing!
Hemmeligheden ligger i dressingen, den smager nemlig af kartoffelsalat – og så er det faktisk lige meget at der ikke er kartofler i salaten…
Ostefrikadeller – mega haps!
Når du blander sådan en fars med hvidløgs flødeost, så slipper du for at binde farsen med mel!
Keto kartoffelsalat med ostefrikadeller
Ingredienser
Keto kartoffelsalat
- 1 hoved blomkål
- 1/2 hoved broccoli
- 1 rødløg
- 2 dl hjemmerørt mayo
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- syltede hvide løg
Ostefrikadeller
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 2 æg
- 1/2 pakke flødeost med hvidløg
- 1 tsk havsalt og friskkværnet peber
- 2 løg
- 1/4 hoved selleri
- 1 bundt persille
- 100 g havarti ost
Sådan gør du
Keto "kartoffelsalat"
- Skær blomkålen ud i mundrette stykker, kog dem i let saltet vand indtil de er al dente og læg dem efterfølgende i koldt vand.
- Skær broccoli ud i mundrette stykker, kog dem kort og læg dem efterfølgende i koldt vand.
- Skær rødløg i tern, og bland sammen med de øvrige indgredienser til dressingen.
- Når blomkål og broccoli er afkølet blandes det hele sammen, anrettes og toppes med syltede løg.
Ostefrikadeller:
- Kød, salt, peber, æg og flødeost blandes sammen.
- Hak selleri og løg i foodprocessoren, og hak persille med en kniv. Bland det hele i farsen.
- Skær havarti ost i tern, hæld i farsen og rør det hele sammen.
- Steg dellerne på panden i olie, indtil de er gyldne og gennemstegte.