Du har faktisk ikke smagt en god pandekage før du har smagt de her surdejspandekager – de er lavet med den del af surdejen som du sorter fra når du fodre din surdej på ny. Jeg gemme min 2. sorterings surdej på køl og bager de her fantastiske smagfulde pandekager med det. Det er også et godt madspilds tip!
Surdejspandekager med citron
Ingredienser
- 70 g hvedemel
- 30 g ølands hvedemel
- 150 g surdej (rest, som du opbevare i køleskabet fra dine fodringer)
- 3 æg
- 3 dl sødmælk
- 15 g rørsukker
- 1 tsk havsalt
- 1 citron (skalen herfra)
- 1 tsk vaniljepasta
- smør til stegning
Sådan gør du
- Riv skalen fra citronen.
- Pisk alle ingredienser sammen i en skål bortset fra mælken.
- Pisk mælken i til sidst.
- Lad dejen hvile i 15 min inden stegning så melet lige får lov at udvikle sig.
- Steg pandekagerne i smør ved middel varme.