En lidt blødere variant af LCHF og Keto kernebrødet, og stenalderbrødet, som ungerne også kan lide. Det smager fantastisk og er virkelig en god erstatning til et klassisk rugbrød, bare uden gluten, mel osv.
Lyst stenalderbrød? hvordan?
Med mandel mel selvfølgelig, det gør det hele til en lidt mere mild oplevelse, knap så smuldrende i mund følelsen også. I det hele taget er det bare dejligt med lidt variation, det er min personlige holdning.
Stenalderbrød (lyst)
Ingredienser
- 300 g mandelmel
- 100 g hørfrø
- 100 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 6 æg
- 150 g mozzarella ost (frisk, hel)
- 2 tsk havsalt
Sådan gør du
- Riv mozzarella osten på et rivejern.
- Bland alle de øvrige ingredienser i en skål.
- Tilsæt mozzarella osten og bland indtil alt er godt fordelt.
- Fordel dejen i en 2-liters brødform.
- Forvarm ovnen på 170 °C varmluft og bag i 1 time.
- Slå brødet ud af formen, og lad det afkøle på en rist, inden du skærer af det.
Noter
Holder sig på køl i op til 3 uger.
Kan også fryses.
Du kan let udskifte den samlet mængde af kerner og mandelmel med andre typer som du har en særlig forkærlighed for. Det kunne fx være hasselnøder og mandler. Dog vil jeg altid bibeholde hørfrø i opskriften, da de har en gelerende effekt som hjælper til med at binde alle ingredienserne i brødet.
Jeg køber mine specielle ingredienser her: