Hvorfor gå i gang med en hjemmelavet kagecreme, når man bare kan piske lidt pulver sammen med en sjat mælk? Skal din lagkage være virkelig god, så skal du lave din kagecreme helt fra bunden! Heldigvis er det ikke særligt svært at lave en god kagecreme – denne opskrift på vaniljecreme til kage (og andre lækkerier) består nemlig kun af 5 ingredienser. Det er en grundopskrift, der kan bruges som udgangspunkt for alverdens slags kagefyld.
Denne portion hjemmelavet kagecreme giver cirka 6 dl færdig vaniljecreme, hvilket passer til 1 lagkage, 12 fastelavnsboller eller 12 spandauere.
Hjemmelavet kagecreme
Ingredienser
- 1 vaniljestang eller 1 spsk vanilie pasta/sukker
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
- 40 g Maizena
- 4 dl sødmælk
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud af stangen.
- Bland vaniljekornene med lidt sukker på skærebrættet, med spidsen af din kniv.
- Pisk vanilje, sukker, æggeblommer og Maizena sammen i en skål.
- Varm sødmælken og den tomme vaniljestang op i en gryde, og lad det småsimre i 5 minutter.
- Tilsæt æggeblandingen under kraftig piskning. Fortsæt med at piske i cirka 20 sekunder efter at blandingen er tyknet.
- Som en sikkerheds option, så kan du lige tage stavblenderen frem og give cremen en tur inden du afslutter, så er du den sikreste kagecremesdronning i byen!
- Hæld kagecremen op i en skål og dæk cremen med husholdningsfilm (ikke skålen). Herved undgås et tykt skind eller kondens på kagecremens overflade.
- Sæt kagecremen i køleskabet og lad den afkøle.