Jeg havde lyst til kage i lørdags, så jeg bagte denne blåbærkage, fordi jeg lige havde en pose backup-blåbær i fryseren til en regnvejrsdag. Jeg kørte rent kokossukker i dejen, for at være nogenlunde “sund”, og det fungerede bare 100%. Jeg ELSKER kokossukker! Det er virkelig en vinder, og kan snildt fungere som en 1:1 erstatning.
Kage med blåbær får ens hjerne og smagsløg på tur til USA
Blåbær i bagværk er bare som at smage på USA, det må simpelthen være deres nationalkage – blåbærmuffins ik’? Det smager bare skønt, og kokossukkeret i denne kage giver en lækker mørk smag, som hvis man havde proppet muscovadosukker eller brun farin i dejen.
Blåbærkage med kokossukker
Ingredienser
Blåbærkage dej:
- 6 stk æg
- 300 g kokossukker (annoncelink) – eller rørsukker
- 4 dl rapsolie
- 1 spsk vaniljepasta (annoncelink)
- 1 spsk natron
- 1 spsk bagepulver
- 1 økologisk citron – skallen herfra
- 250 g blåbær – mine var frosne, men det kan også sagtens være friske blåbær
- 5 dl hvedemel
- 1 tsk havsalt
Lime frosting:
- 200 g smør – blødt
- 3 dl flormelis
- 200 g flødeost – neutral
- 1 tsk vaniljepasta
- 2 økologisk lime – skallen herfra
- 3 dråber blå frugtfarve – kan undlades
- 1-2 dl sødmælk – til at justere tykkelsen
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 150 C
Blåbærkage dej:
- Pisk æg og kokossukker luftigt og tilsæt olien.
- Bland alle de tørre ingredienser ig hæld dem i den våde kage dej.
- Kom citron skal, vanilje paste og blåbær i til sidst og lade det mixe kort ind i dejen.
- Kom dejen i en kageform belagt med bagepapir, jeg brugte et klassisk lasagne fad.
- Bag kagen i 45-60 minutter.
Lime frosting:
- Pisk blødt smør luftigt, kome flormelis, lime skal og vanilje i og pisk det yderlige luftigt.
- Kom flødeost og blå farve i og pisk til det er homogent, juster tykkelsen med sødmælk.
Servering:
- Kom frostingen på toppen af kagen når kagen er let afkølet. Lige denne kage smager skønt lun. og når frostingen et stue temp er den fløjls blød og luftig.