Saltede citroner er smags giver til mange forskellig ting i dit køkken, dressinger, vinaigrette, salsaer og ikke mindst simre retter. Stor smag, lille arbejde… Det tager dog tålmodighed at komme i mål… de skal nemlig trække i 3 måneder før du første gang gan åbne for det gule fermenteret syrlige guld.
Saltede citroner (fermenteret)
Ingredienser
- 10 øko citroner
- 1 pakke groft køkken salt
- 1 stort sylteglas eller en beholder med låg
Sådan gør du
- Skyld citronerne godt, skrup evt skallen med en ny svamp.
- Skær et snit fra den ene ende ned til den anden uden at kniven går hele vejen igennem. gør det samme på en anden side så du får en citron "blomst" – se billede neden for
- Skold beholderne du nu vælger, og kom masser af salt ind citron blomsten, for så at mase dem alle sammen ned i beholderne.
- Dæk til sidst med rigeligt grøft salt. Du kan ikke gøre noget forkert så længe citronerne er omgivet af salt.
- Nu skal de trække i mindst 3 måneder før du kan høste frugten af netop denne opskrift. – mine saltede citroner står på køkkenbordet og ser smukke ud, i et stort sylte glas.