Når du har samlet til bunke længe nok i fryseren med overmodne bananer, kunne du kaste dig over denne marmorkage opskrift med banan og kakao. Marmoreffekten i sandkagen giver lige en ekstra wow faktor til den klassiske banankage, og det er ret fedt når man ikke skal gøre en særlig ekstra indsats, for at få denne marmorkage til at ligne en million.
Opskrift med banan og kakao – en velkendt klassiker
Det er ikke for sjov at disse to skønne smage passer godt sammen! Den ene er sød og fyldig, og den anden er er bitter og kraftig. To ting der virkelig spiller godt sammen, komplimenterer hinanden og løfter hinanden! Det har man vist siden oldtidens Rom, og banankagen har helt sikkert været på kortet i Danmark siden den første sending bananer kom hertil for ca. 90 år siden.
Marmorkage med banan og kakao
Ingredienser
- 5 bananer – evt. fra frost
- 132 g brun farin
- 3 store æg
- 210 g hvedemel
- 1,5 spsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl neutral olie
- 1/2 knivspids fin salt
- 2 spsk kakao
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 170 °C varmluft.
- Hvis du ruller med de frosne bananer, så giv dem lige et par minutter i microovnen, eller tag dem ud af fryseren 30 minutter før du skal bruge dem.
- Friske, let frosne eller hvordan dine 5 bananer nu engang er – det er faktisk underordnet, for nu skal de blendes. Jeg blender dem i en foodprocessor.
- I en anden skål piskes æg, brun farin og vaniljesukker sammen, indtil massen er hvid og skummende.
- Alle de resterende tørre indgredienser – bortset fra kakao – blandes og sigtes.
- Hæld olie og bananmos ned til æggesnapsen, og rør til en homogen masse.
- De sigtede tørre sager tilsættes nu. Når melet kommer i, er det vigtigt at det kun lige akkurat bliver blandet ind i massen, det må endelig ikke blande for længe, for så aktiveres gluten-netværket nemlig og man får en mere brød-agtig kage.
- Lidt over halvdelen af dejen fordeles nu i en form smurt med fedtstof eller foreret med bagepapir. Jeg brugte et lasagnefad.
- Den sidste mængde dej blandes nu sammen med kakaoen. Rør det godt ud, og kom det nu – sådan spredt i "enklaver" – over den lyse dej.
- Med den forkerte ende af en gaffel, eller noget andet lidt aflangt cylinderformet, trækkes nu spor ud og ind igennem den mørke og den lyse dej – på denne måde opstår marmor-effekten.
Afbagningen:
- Bages i 35-45 minutter. Stik i kagen i midten med et træspyd for at tjekke om den er gennembagt.