Denne pickles opskrift, er endnu en opskrift fra bæredygtighedsskuffen! Hvis du ligger inde med lidt blandede rester af syltevarer i dit køleskab, så er du allerede godt på vej mod en portion pickles! Måske har du lidt rester af syltede græskar, agurk eller asier stående i køleskabet? Hiv fat i grøntsagsskuffen og se om der i bunden gemmer sig et kvart blomkålshoved, et stødt æble og en slatten gulerod? Tjek… Sæt igang!
Pickles opskrift med sylterester
Ingredienser
- 3 dl sylterester (fx græskar, agurk, capers eller asier)
- 5 dl lage af forskellige slags (fx fra syltede græskar, agurk eller asier)
- 100 g blomkål
- 1 æble
- 1 gulerod
- 2 spsk karry
- 1 spsk gurkemeje
- 1 spsk grov dijonsennep
- 1 1/2 spsk Maizena
- 1/2 dl vand (til at røre maizenaen ud med)
- salt og sukker (til at smage dine pickles til med)
Sådan gør du
- Hak eller blend dine rester af syltede grøntsager.
- Kog lagen fra syltevarerne sammen og tilsæt lidt karry, gurkemeje og grov dijonsennep.
- Jævn den opkogte lage med en sjat Maizena.
- Hak dine friske grøntsager i små tern og kog dem møre i vand.
- Dræn grøntsagsternene og bland dem sammen med de hakkede syltede grøntsager og lagen.
- Smag det hele til med salt og sukker.
- Du har nu lavet din egen pickles af rester fra køleskabet. Selv tak!
Noter
Hvis du ikke har sylterester og/eller rester af syltelage, så skal du bruge lagereddike og sukker kogt sammen som din lagebund, og så erstatter du de 3 dl syltede grøntsager med flere friske grøntsager.