Satay sauce er et thailansk bekendskab som du ikke går galt i byen med, uanset om det så er til frokost, fest eller børnemiddagen du skal servere denne herlige peanutsauce.

Cremet og let spicy satay sauce

Den kommer fra det asiatiske køkken, og er dip til den legendariske forret og street food hapser “Chicken Satay” som er marineret grillet kylling på spyd! Når man går rundt i det varme land med de smilende thaiere, dufter gaden konstant af grillet kylling og sød satay sauce. Der er ikke grænser for hvor tit man lige skal have sig et lille lækkert spyd. Hvis du nu har lyst til netop det, så hop over til min opskrift på kylling satay.

2.75 af 4 stemme

Satay sauce

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 2 spsk rød karry/Panang paste
  • 180 g peanutbutter smooth
  • 50 g sukrin gold
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk risvineddike, limesaft eller eddike
  • 2 dl vand
  • 2 citron eller lime, saften herfra

Sådan gør du

  • Blendt alle ingredienserne sammen, tilsæt vand for at justerer tykkelsen. Den kan serveres både kold og varm.
Ret: Dressing
Keyword: Glutenfri, Uden æg, Uden mælk

Skriv en kommentar

Close
Close