Smørstegte gulerødder med røræg smager SÅ godt! Morgenmad er mit yndlingsmåltid – især efter at jeg fik øjnene op for, at min morgenmadstallerken også kunne indeholde hele smagspaletten og have mange forskellige konsistenser. Så for mit vedkommende blev det et stort JA TAK! til lækker morgenmad med æg og grøntsager, og ud med brød med smør.

Smørstegte gulerødder og røræg – en kærlighedsaffære

Jeg elsker simpelthen røræg! Det er cremet, blødt og har kæmpe smag. Jeg pisker altid min røræg med lidt fløde, salt og steger det nænsomt i smør. De smørstegte gulerødder giver lige den smule crunch og sødme, som røræggene ikke helt kan stille op med. Det er gudespise om morgenen, og jeg ynder at stege mine røræg så lidt som muligt – prøv det!

5 af 3 stemme

Smørstegte gulerødder med røræg

Antal 1 person

Ingredienser

Røræg:

  • 2 æg
  • 2 spsk fløde
  • salt – til tilsmagning
  • 1 spsk smør – til stegning

Grøntsager:

  • 2-3 gulerødder
  • 1/2 avocado
  • friskrevet vesterhavsost
  • nigellafrø – til toppen
  • klassisk mayo
  • tomatpulver – til toppen af mayoen
  • karse – til pynt

Sådan gør du

Røræg:

  • Pisk æg, fløde og salt sammen.
  • Tænd for en pande på medium varme, og smelt smørret.
  • Steg røræg på panden og vend æggene med en dejskraber. Stop når dine røræg ikke er flydende mere – røræg må ikke få stegeskorpe!

Grøntsager:

  • Skræl dine gulerødder, skær toppen af, flæk dem på midten og steg dem på panden i lidt olivenolie. Krydr dem med salt. De skal stege indtil der er stegeskorpe, men de vil stadig være med bid.
  • Tag skallen af avocadoen og skær den i tern.
  • Anret det hele sammen på tallerknen, læg friskrevet vesterhavsost på toppen, og drys til sidst med nigellafrø og karse.
  • Mayo på siden og drys med tomatpulver.
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Close
Close