Forvarm ovnen på 170 °C varmluft.
Hvis du ruller med de frosne bananer, så giv dem lige et par minutter i microovnen, eller tag dem ud af fryseren 30 minutter før du skal bruge dem.
Friske, let frosne eller hvordan dine 5 bananer nu engang er – det er faktisk underordnet, for nu skal de blendes. Jeg blender dem i en foodprocessor.
I en anden skål piskes æg, brun farin og vaniljesukker sammen, indtil massen er hvid og skummende.
Alle de resterende tørre ingredienser blandes og sigtes.
Hæld olie og banan mos ned til æggesnapsen, og rør til en homogen masse.
De sigtede tørre sager tilsættes nu. Når melet kommer i, er det vigtigt at det kun lige akkurat bliver blandet ind i massen, det må endelig ikke blande for længe, for så aktiveres gluten-netværket nemlig og man får en mere brød-agtig kage.
Dejen fordeles nu i en form smurt med fedtstof eller foreret med bagepapir. Jeg brugte en springform.
Bages i 35-45 minutter. Stik i kagen i midten med et træspyd for at tjekke om den er gennembagt.
Lad kagen køle ned og halver kagen igennem.