Go Back
+ servings
5 af 2 stemme

BaseBoys Lagkage

Antal 10 personer

Ingredienser

Banan & chokolade kage:

  • 5 bananer
  • 132 g brun farin
  • 3 store æg
  • 210 g hvedemel
  • 1,5 spsk vanilje sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl neutral olie
  • 1 knivspids fint salt
  • 2 spsk kakao

Oreo flødeskum:

  • 5 dl flød
  • 1 pakke oreo

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 2,5 tsk majsstivelse
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje - korn herfra
  • 1 dl sukker
  • 2 dl fløde

Flødeskum til pynt + sukkerprint + regnbue kys

Sådan gør du

Banan & chokolade kage:

  • Forvarm ovnen på 170 °C varmluft.
  • Hvis du ruller med de frosne bananer, så giv dem lige et par minutter i microovnen, eller tag dem ud af fryseren 30 minutter før du skal bruge dem.
  • Friske, let frosne eller hvordan dine 5 bananer nu engang er – det er faktisk underordnet, for nu skal de blendes. Jeg blender dem i en foodprocessor.
  • I en anden skål piskes æg, brun farin og vaniljesukker sammen, indtil massen er hvid og skummende.
  • Alle de resterende tørre ingredienser blandes og sigtes.
  • Hæld olie og banan mos ned til æggesnapsen, og rør til en homogen masse.
  • De sigtede tørre sager tilsættes nu. Når melet kommer i, er det vigtigt at det kun lige akkurat bliver blandet ind i massen, det må endelig ikke blande for længe, for så aktiveres gluten-netværket nemlig og man får en mere brød-agtig kage.
  • Dejen fordeles nu i en form smurt med fedtstof eller foreret med bagepapir. Jeg brugte en springform.
  • Bages i 35-45 minutter. Stik i kagen i midten med et træspyd for at tjekke om den er gennembagt.
  • Lad kagen køle ned og halver kagen igennem.

Oreo flødeskum:

  • Pisk flødeskum, knus oreos og vend dem i flødeskummen. Kom oreo flødeskummen ind i mellem de 2 bunde.

Vaniljecreme:

  • Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og majsstivelse sammen.
  • Varm sødmælken op til kogepunket og pisk æggeblandingen i. Rør ind til den tykner og sluk for blusset.
  • Lad cremen køle helt ned. Pisk fløden og vend den med cremen.
  • Smør den kolde creme på toppen af kagen.

Flødeskum til pynt + sukkerprint + regnbue kys + krymmel

  • Pisk flødeskum. Kom det på en sprøjtepose med 3 slags farve ned af siderne på sprøjteposen.
  • Sukkerprint fra kagepynt.dk lægges på toppen af vaniljecremen.
  • Sprøjt kanterne på lagkagen op, og lav små stjerner med flødeskummen på hele kanten.
  • Kom kys på siden, nogle knust, andre hele. Drys med farvet krymmel.
Ret: Kage
Køkken: Dansk