Go Back
+ servings
5 af 1 stemme

Jordbær tærte

Antal 6 personer

Ingredienser

Mørdej & chokolade:

  • 240 g hvedemel
  • 22 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 110 g smør
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 200 g chokolade - jeg brugte en 75 %

Remonce:

  • 200 g marcipan
  • 60 g sukker
  • 60 g smør
  • 1 stk æg
  • 20 g hvedemel

Kondittercreme: (kan med fordele laves dagen før)

  • 4 æggeblommer
  • 5 tsk majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje - korn herfra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl piskefløde - pisket til flødeskum

Toppen:

  • 2 bakker Jordbær

Sådan gør du

Mørdej & Chokolade

  • Kom alle ingredienser i food processoren og kør til den lige akkurat har samlet sig.
  • Kom dejen i køleren viklet ind i film. Lad den hvile i 30 min.
  • Rul dejen ud på en let mel drysset bord, og kom den i en smurt tærteform. Tryk den ud i kanterne og trim kanten med en kniv. Lav huller med en gaffel forskellige steder i bunden at tærte dejen.
  • Sæt den på køl i 30 min.
  • Forvarm ovene på 180 C
  • Bag tærten med remoncen i 18-20 minutter. - til gylden og gennembagt
  • Når tærten er bagt fordeles hakket mørk chokolade i bunden - vent et øje blik og smør så den smeltet chokolade ud i et jævnt lag med en pensel, eller bagenden af en ske.
  • Lad nu tærte skallen køl.

Remonce

  • Kom alle ingredienser i food processoren og kør til homogen, fordel remoncen på bunden af tærteformen og bag så tærteskallen efter anvisningerne nævne ovenfor.

Kondittercreme:

  • Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og majsstivelse sammen.
  • Varm sødmælken op til kogepunket og pisk æggeblandingen i. Rør ind til den tykner og sluk for blusset.
  • Lad cremen køle helt ned, pisk fløden stiv i mellem tiden og vend de to sammen. Sprøjt den færdige konditor creme i tærteskallen som et isbjerg der er højest i midten.

Toppen:

  • Rens alle jordbær, skær det grønne af og halver på langs.
  • Kom jordbærrene på cremen på tærten som på billedet, start ude fra op arbejd dig ind mod midten.
Ret: Kage
Køkken: Dansk