Go Back
+ servings
5 af 1 stemme

Grillet citron kylling med salvie

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling

Marinade:

  • 1 bundt salvie
  • 1 citron skal og saft herfra
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk havsalt og frisk kvernet peber

Sådan gør du

  • Udskær kyllingen i 2 underlår, 2 overlår, 4 stykker bryst og 2 stykker under vinger og 2 stykker over vinge.

Mariandaen:

  • Kom alle indgredienserne i en blender og blendt det fint.
  • Kom Kyllingestykkerne i et fad og overhæld det med marinaden og lad det trække min 30 min inde det grilles. Lad det endelig stå på køkken bordet, kød skal generelt ikke være køleskabs koldt når det skal tilberedes, så smider det nemlig formeget væske og bliver tørt. Du kan med fordele også marinere det dagen før.
  • Jeg for bager altid mit kylling i 20 min i ovnen på 150 C, og så griller jeg det færdigt på grillen. Jeg er ikke verdens minister i grill universet og syntes oftes ellers at mit kylling brændt hvid det skal blive gennem tilberedt. Men jeg har heller ikke nogen fancy smancy grill.. Så hvis du er grill minister så styrer du bare showet.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Keto, LCHF