Go Back
+ servings
5 af 2 stemme

Blomkålsmos

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 hoved blomkål
  • 3-4 dl sødmælk - eller mandelmælk
  • 50 g smør - eller olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • revet parmesan - kan undlades
  • revet citronskal - skal hvis det passer ind

Sådan gør du

  • Skær et helt blomkålshovede ud i tern, og hæld dem i en gryde.
  • Hæld mælk på så blomkålsbuketterne er dækket halvt. Lad det simre i 30 minutter, og rør rundt en gang imellem.
  • Når det hele er mørt, sigtes mælken fra og den møre blomkål hældes i en foodprocessor med smør og salt, og blendes til en fløjlsblød mos. Servér mosen med lidt god olivenolie på toppen.
  • Mælken kan eventuelt gemmes i fryseren til en suppe.
  • Smag evt. blomkålsmosen til, med revet parmesanost og citronskal.
Kategori: Aftensmad
Køkken: Dansk
Egenskab: Keto, LCHF