Go Back
+ servings
5 af 2 stemme

Kyllingesatay med peanutsovs og grøntsager

Antal 5 personer

Ingredienser

Kyllingespyd:

  • 2 pakker udbenede kyllingeoverlår uden skind
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 2 spsk rød karry / panang paste
  • 1 spsk karry madras
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk risvineddike, limesaft eller eddike
  • 1 spsk Sukrin Gold (annoncelink)

Peanutsovs:

  • 2 spsk rød karry / panang paste
  • 180 g peanutbutter smooth
  • 50 g Sukrin Gold (annoncelink)
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk risvineddike, limesaft eller eddike
  • 2 dl vand
  • 2 citron eller lime, saften herfra

Grøntsager:

  • 2 stk gulerødder
  • 1/2 hovde spidskål
  • 1 pose sukkerærter
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 1/2 hovde broccoli
  • 2 stk avokado
  • 1 stk rød chili
  • 50 g hakkede salte peanuts til drys
  • frisk koriander i rigelige mængder - you heard me!
  • Chili Sauce med habanero

Syltede kinaradisser:

  • 1/4 kinaradise
  • 2 dl risvineddike eller eddike
  • 1 dl Sukrin Melis (annoncelink)
  • 1 tommel frisk ingefær skrællet og hakket fint
  • 1 stk grøn chili
  • 1 spsk korianderfrø

Sådan gør du

Kyllingespyd:

  • Dagen før: Skær de udbenede overlår ud i små stykker, ca. 1x1 cm.
  • Bland marinaden sammen, og vend det sammen med kødet, sæt det på køl og lad det marinere til næste dag.
  • På dagen: Sæt kyllingen på spyd, så fladt som muligt... jeg fik ca. 30 spyd i alt.
  • Jeg havde forvarmet min ovn på max temperatur med mit bagestål indeni. Da ovnen var helt varm efter ca. 1 time, børstede jeg den med lidt rapsolie og lagde mine kyllingespyd direkte ned på det brandvarme bageståæ. De fik kun ca. 4 minutter på hver side og så var de klar!
  • Hvis du har mulighed for at grille dine spyd ville dette være at fortrække, altså på gas eller kul.
  • Har du en pande, eller en grillpande, kan du også sagtens rulle med sådan en! Tricket er det samme; brandvarm, lidt olie og på med dem.

Peanutsovs:

  • Bland alle ingredienser i en gryde, kog det op under omrøring og servér varm.

Grøntsager

  • Rens, chop og anret alle dine grøntsager på et fad. Broccoli, asparges og sukkerærter har jeg blancheret kort i kogende vand - 1 minut og så direkte over i iskoldt vand.

Syltede kinaradisser: (kan sagtens laves dagen før)

  • Rist de hele korianderfrø på en pande.
  • Skræl kinaradisen og skær den i papirtynde skiver, enten med kniv eller på et mandolinjern. Læg dem i en beholder, der kan tåle varme eller et sylteglas.
  • Kog eddike, sukrin, korianderfrø, hakket chili og ingefær op i en gryde, hæld det over kinaradiseskiverne og lad det trække.
Ret: Aftensmad
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF