Go Back
+ servings
4.34 af 3 stemme

Æggebix- røræg og spidskål

Antal 1 person

Ingredienser

Røræg:

  • 2 æg
  • 2 spsk fløde
  • havsalt
  • 1 spsk smør til at stege røræg i

Kål og bacon:

  • 1/4 spidskålshoved eller hvad du nu tænker du kan spise
  • 1/4 pakke bacon skåret i tern
  • 1 stk forårsløg
  • frisk rød chili så meget som ganen nu tillader
  • 1-2 stk syltede skoleagurker skåret i skiver
  • chilimayo
  • 1 spsk boghvede - ristet

Sådan gør du

Røræg:

  • Pisk æg sammen med fløde og havsalt.
  • Vælg en pande eller lille kasserolle med Tefalbelægning og tænd den på middel varme.
  • Smelt smør, det skal ikke brune og kom æggemassen på og rør stille og roligt med lange tag med en dejskraber, der kan klare varmen.
  • Stop lige når æggemassen har sat sig men stadig er våd, sluk for blusset og fold nu æggemassen ind over sig selv for ligesom, at creme det hele sammen uden at overtilberede det.

Kål og bacon:

  • Baconen skæres i tern og steges på panden til det er halvt tilberedt.
  • Forårsløget skæres i tynde skiver og det grønne gemmes til pynt.
  • Spidskålen skæres i tern, og kommes på panden sammen med forårsløg og baconen. Steg færdigt.
  • Anret kål og bacon i bunden og røræggene ovenpå, drys med de grønne forårsløgtoppe, ristet boghvede og chili i tynde skiver.
  • Skær de syltede skoleagurker i skiver og fordel dem, sæt små dutter af chilimayo og du er klar!
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF