Go Back
+ servings
5 af 2 stemme

Borgmester sovs

Antal 1 liter

Ingredienser

Base 1:

  • 1 dl soya
  • 100 g smør
  • 1 1/2 spsk dijon
  • 1 1/2 spsk saltet citron purre

Base 2:

  • 2 dl rødvin
  • 2 dl portvin
  • 1 dl mørk balsamico
  • 4 dl fløde

Base 3:

  • 1 pakke champions eller svampe mix
  • 1/2 pak timian (frisk)
  • 4 kvist salvie (frisk)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 gulerøder
  • 1/4 knoldsellerie
  • 1 tsk sort peberkorn
  • 5 dl grøntsagsfon (se opskrift hvis du ikke har en) (kunne også være fon af okse eller kylling)
  • olivenolie til stegning
  • salt til at smage til med

Sådan gør du

Base 1:

  • Brun smøret i en lille kasserolle.
  • Kom soya på, og lad det brus af.
  • Blend Dijon, saltet citron purre og den varme væske sammen med en stavblender - væsken vil nu emulger, altså samle sig som en mayo eller en ægte sauce.

Base 2:

  • Kog rødvin, portvin og balsamico reducer det ned til halvdelen i en gryde.
  • Kom fløden på og lad den igen reducerer til halvdelen.

Base 3:

  • Rens og halver svampe, og rist dem hårdt af i en brændvarm gryde med lidt olivenolie.
  • Rens resten af grøntsagerne og urterne og hak dem groft. steg dem ligeledes hårdt af i en brændvarm gryde med lidt olivenolie.
  • Hæld peberkorn, svampe og grøntsags blandingen sammen og kom fon på, og lad det reducer til halvdelen.
  • Sigt det hele fra og samle alle 3 Baser i en gryde, brug stavblenderen til at få sovsen homogen under simmering.
  • Smag til med salt, og juster med mere dijon hvis du savner lidt syre.

Noter

Borgmesteren holder sig for evigt på køl, og den er også god at montere andre saucer med hvis man står og mangler noget dybde i en anden sovs... 
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Uden æg, Vegetarisk