Go Back
+ servings
5 af 1 stemme

Pasta med chorizo & grønne asparges

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Fusili bucatti corti pasta typen
  • 1 pakke spansk chorizopølse
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 hoved spidskål

Sauce:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 dåse tomatkoncentrat
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 1 dl fløde
  • 1/2 chili
  • salt og peber
  • 2 dl pastavand til at gøre saucen lidt tyndere lige inden det hele vendes sammen.

Topping:

Sådan gør du

Chorizoen og saucen:

  • Tag skindet af chorizoen og skær den i tern, kom dem i et mellemstort ildfast fad.
  • Pil løg og hvidløg, skær dem i tern og kom op til chorizoen.
  • Sæt det i ovnen på 200°C i ca 20 min. Rør rundt i det halvvejs.
  • I en gryde koges alle ingredienser til saucen op. Lad det simre indtil det skal bruges.

Pastaen:

  • Kog pastaen i rigelig vand, let saltet.
  • Sigt pastaen og gem kogevandet til saucen...

Fyld og toppings:

  • Skær asparges i små stave og smæk dem ned i pastavandet lige inden pastaen er done.
  • Skær spidskålen i tern, den skal vendes i sammen med sovs, chorizo og pasta lige inden servering.
  • Dadeltomaterne flækkes og steges/grilles med skæresiden nedad på en tør brandvarm pande.
  • Parmesan rives, basilikum plukkes og hvide syltet løg findes frem.

Anretning:

  • Pasta, asparges, sauce, chorizo og spidskål vendes sammen lige inden servering og kommes på et stort fad. Pynt med grillede tomater, basilikum og syltede løg. Servér revet parmesan on the side.
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk