Forvarm ovnen på 170 °C varmluft.
Hvis du ruller med de frosne bananer, så giv dem lige et par minutter i microovnen, eller tag dem ud af fryseren 30 minutter før du skal bruge dem.
Friske, let frosne eller hvordan dine 5 bananer nu engang er - det er faktisk underordnet, for nu skal de blendes. Jeg blender dem i en foodprocessor.
I en anden skål piskes æg, brun farin og vaniljesukker sammen, indtil massen er hvid og skummende.
Alle de resterende tørre indgredienser - bortset fra kakao - blandes og sigtes.
Hæld olie og bananmos ned til æggesnapsen, og rør til en homogen masse.
De sigtede tørre sager tilsættes nu. Når melet kommer i, er det vigtigt at det kun lige akkurat bliver blandet ind i massen, det må endelig ikke blande for længe, for så aktiveres gluten-netværket nemlig og man får en mere brød-agtig kage.
Lidt over halvdelen af dejen fordeles nu i en form smurt med fedtstof eller foreret med bagepapir. Jeg brugte et lasagnefad.
Den sidste mængde dej blandes nu sammen med kakaoen. Rør det godt ud, og kom det nu - sådan spredt i "enklaver" - over den lyse dej.
Med den forkerte ende af en gaffel, eller noget andet lidt aflangt cylinderformet, trækkes nu spor ud og ind igennem den mørke og den lyse dej - på denne måde opstår marmor-effekten.