Go Back
+ servings
4.17 af 6 stemme

Marmorkage med banan og kakao

Antal 10 personer

Ingredienser

  • 5 bananer - evt. fra frost
  • 132 g brun farin
  • 3 store æg
  • 210 g hvedemel
  • 1,5 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl neutral olie
  • 1/2 knivspids fin salt
  • 2 spsk kakao

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 170 °C varmluft.
  • Hvis du ruller med de frosne bananer, så giv dem lige et par minutter i microovnen, eller tag dem ud af fryseren 30 minutter før du skal bruge dem.
  • Friske, let frosne eller hvordan dine 5 bananer nu engang er - det er faktisk underordnet, for nu skal de blendes. Jeg blender dem i en foodprocessor.
  • I en anden skål piskes æg, brun farin og vaniljesukker sammen, indtil massen er hvid og skummende.
  • Alle de resterende tørre indgredienser - bortset fra kakao - blandes og sigtes.
  • Hæld olie og bananmos ned til æggesnapsen, og rør til en homogen masse.
  • De sigtede tørre sager tilsættes nu. Når melet kommer i, er det vigtigt at det kun lige akkurat bliver blandet ind i massen, det må endelig ikke blande for længe, for så aktiveres gluten-netværket nemlig og man får en mere brød-agtig kage.
  • Lidt over halvdelen af dejen fordeles nu i en form smurt med fedtstof eller foreret med bagepapir. Jeg brugte et lasagnefad.
  • Den sidste mængde dej blandes nu sammen med kakaoen. Rør det godt ud, og kom det nu - sådan spredt i "enklaver" - over den lyse dej.
  • Med den forkerte ende af en gaffel, eller noget andet lidt aflangt cylinderformet, trækkes nu spor ud og ind igennem den mørke og den lyse dej - på denne måde opstår marmor-effekten.

Afbagningen:

  • Bages i 35-45 minutter. Stik i kagen i midten med et træspyd for at tjekke om den er gennembagt.
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Uden mælk