Skyl bagekartoflerne og skær dem i bjælker. Du vælger selv hvilken tykkelse, bare de er nogenlunde ens.
Læg kartoffelbjælkerne i en stor bøtte eller skål og lad koldt vand komme over dem, og "vask" dem til vandet er klart igen. Jo mere stivelse du får vasket ud af kartoflerne, des sprødere bliver resultatet.
Dræn kartoffelbjælkerne og læg dem på et rent viskestykke, så de drypper mest muligt af.
Varm olien op til 160 °C i en høj gryde, og begynd nu at fritere kartoffelbjællkerne lidt ad gangen. Alle fritterne skal "koges" i olien i passende mængder, og formålet lige nu er at de bliver næsten færdigtilberedte, men de skal ikke have den endelige farve eller sprøde overflade endnu. Denne indledende fritering kan du med fordel klare dagen forinden, eller mange timer forud for din Burger Night.
Forud for den endelige fritering varmes olien op til 180 °C og processen gentages, denne gang blot ved en lidt højere temperatur, for at opnå den gyldne farve og sprødhed. Fritér igen lidt ad gangen. Denne sidste fritering bør du klare kort tid før servering.
Krydder dine fritter med havsalt, når de er færdige!