Go Back
+ servings
5 af 1 stemme

Hjemmelavet burger & fritter

Antal 6 personer

Ingredienser

Bøffer:

  • 250 g hakket oksekød vælg høj fedt procent
  • 250 g hakket kalv og flæsk vælg høj fedt procent
  • havsalt og friskkværnet peber
  • rapsolie til stegning
  • frisk timian til stegning
  • 1 pakke bacon
  • 1 pakke cheddar - gerne modnet, for ekstra smag

Pomfritter:

  • 2 kilo bagekartofler
  • 2 liter rapsolie
  • havsalt

Sådan gør du

Bøffer:

  • Bland de 2 slags kød godt sammen med håndkraft, og del kødet i 6 lige store dele.
  • Form bøfferne så de er 1-2 cm i tykkelsen og har en diameter der passer til bollerne - alt efter hvor store du har lave dem.
  • Krydder nu alle bøfferne med salt og peber på begge sider.
  • Varm en stor pand op til rygepunktet, hæld olien på og placér så bøfferne på panden - del stegningen op, hvis du ikke har en stor nok pande - vi skal nemlig ikke koge bøfferne.
  • Steg dem så de får stegeskorpe på begge sider og læg dem i et ildfast fad. Fordel cheddarosten på toppen af bøfferne, og smæk dem i ovnen på grill så osten smelter.
  • Steg baconen - jeg gør det i ovnen på bagepapir. Så krøller det ikke og bliver stegt jævnt.

Pomfritter:

  • Skyl bagekartoflerne og skær dem i bjælker. Du vælger selv hvilken tykkelse, bare de er nogenlunde ens.
  • Læg kartoffelbjælkerne i en stor bøtte eller skål og lad koldt vand komme over dem, og "vask" dem til vandet er klart igen. Jo mere stivelse du får vasket ud af kartoflerne, des sprødere bliver resultatet.
  • Dræn kartoffelbjælkerne og læg dem på et rent viskestykke, så de drypper mest muligt af.
  • Varm olien op til 160 °C i en høj gryde, og begynd nu at fritere kartoffelbjællkerne lidt ad gangen. Alle fritterne skal "koges" i olien i passende mængder, og formålet lige nu er at de bliver næsten færdigtilberedte, men de skal ikke have den endelige farve eller sprøde overflade endnu. Denne indledende fritering kan du med fordel klare dagen forinden, eller mange timer forud for din Burger Night.
  • Forud for den endelige fritering varmes olien op til 180 °C og processen gentages, denne gang blot ved en lidt højere temperatur, for at opnå den gyldne farve og sprødhed. Fritér igen lidt ad gangen. Denne sidste fritering bør du klare kort tid før servering.
  • Krydder dine fritter med havsalt, når de er færdige!
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk