Softkernerugbrød med øl

12

Kæmpe smag på drengen med det her rugbrød!

Ungerne var også begejstret, især over konsistensen, som min datter Vega fremhævede. Så man behøves ikke være bange for øl og børn – det er godkendt her fra solrød af de mindreårige på 4 og 7 år.

Softkernerugbrød med øl

Antal 1 brød

Ingredienser

  • 100 g solsikkekerner
  • 75 g hørfrø
  • 100 g knækket rugkerner
  • 430 g øl (jeg brugte fynsk forår)
  • 250 g øko rugmel
  • 70 g øko manitoba fuldkorn
  • 200 g bageklar surdej
  • 120 g vand (20C)
  • 15 g havsalt
  • 6,5 g øko gær
  • 0,5 dl sesam til toppen

Sådan gør du

  • Dag 1. Bland alle kerner, og øllen i en skål og lad stå i min 5 timer.
  • Efter min 5 timer blandes resten af ingredienser sammen med de udblødte kernerne og rør det på en røremaskine i ca. 5 min.
  • Fordel dejen i en smurt form (2 liters form) 
  • Glat dejen flad med en våd hånd eller dej skraber.
  • Drys toppen med sesam.
  • Dæk rugbrødet til og sæt det på køl til dagen efter.
  • Dag 2. Tag det ud af køleren og lad det stå ved stue temperatur i 2 timer inden du bager.
  • Bages på 180 C ved varmluft funktion i 1.15 min
  • Lad rugbrødet køle uden formen på en rist før du pakker det ind.

Tips

Sådan et nybagt rugbrød er svært at skære i så du skal helst holde dig i skindet til næste dag.
Egenskab: Vegansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Close
Close