Rødbeder med sezuan peber, korianderfrø & stjerneanis

9

Opskriften på mine rødbeder, det er sammeopskrift som til dem du kan købe i vejsidebodens butik – de er skide gode! Billedet er ny opgravede rødbeder fra haven, fra første år med den gamle røde vejsidebod tilbage i 2017.

Rødbeder med sezuan peber, korianderfrø & stjerneanis

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 300 g rødbeder (vægt for hele med skal)
  • 10 stk korianderfrø
  • 10 stk sezuan peber
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 dl lager eddike
  • 1,5 dl rørsukker

Sådan gør du

  • Kog dine rødbeder med skal og det hele i en gryde med rigeligt vand – når du kan stikke i dem med en urtekniv og beden ryger af kniven er de møre
  • Hæld det kogende vand fra og kom koldt på, "smut" nu rødbederne mellem dine hænder (under vandet, ellers sprøjter det med farve over det hele) tricket til at smutte er at twiste hænderne hver sin vej når du holder på rødbeden. du skal faktisk give rødbeden en "karklud" – hvis du kan huske sådan en fra folkeskolen!
  • Kog nu en lage op i engryde med alle de andre indgridienser.
  • Skær dine rødbeder ud på funky vis og kom dem i et sylte glas eller en anden form for beholder.
  • Hæld den kogende syltelage over rødbederne og så er det ellers bare at vente til de er blevet kolde før du højtbelægger patén med de røde guldklumper.

Tips

Du kan bruge den samme opskrift til gule beder eller bolche beder, du kan også udskifte de hele krydderier med lige dem du aller bedst kan lide.
En anbefaling herfra ville helt sikkert være at køre en tom vanilje stang ned i lagen til de gule beder, det er totalt himmelen.
Kategori: sylt, Tilbehør
Egenskab: Uden æg, Uden mælk, Vegansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Close
Close