Hjemmelavet mayonnaise

14

Hjemmelavet mayonnaise

Antal 3 dl

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 5 dl neutral olie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk eddike (lager-, æble- eller rødvinseddike)
  • 1/2 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havsalt, eddike og dijonsennep indtil massen er luftig.
  • Tilsæt nu neutral olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.

Tips

Denne opskrift på hjemmelavet mayonnaise fungerer som grundsopskrift og kan let udbygges på forskellig vis. Du kan tage den mængde olie som opskriften foreskriver, og blende den med en grøn krydderurt som fx dild, estragon, persille e.l.
Blend olien og krydderurten indtil den begynder at få lidt temperatur, altså når friktionen i blenderen gør olien varm. Når krydderurten bliver udsat for varme frigives nemlig den flotte dybe grønne farve. Når du så har din grønne olie, så følger du grundopskriften på hjemmelavet mayonnaise, men bruger blot den grønne olie i stedet for neutral olie. 
Du kan altid tjekke opskriften på “Grøn mayo”
Kategori: Tilbehør
Køkken: Fransk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Close
Close