
Hjemmebagte pølsebrød med gærdej og gulerod
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 25 g øko gær
- 50 g sukker
- 500 g øko hvedemel
- 100 g smør i tern (koldt)
- 150 g revet gulerod
- 10 g havsalt
Sådan gør du
- Lun mælken og tilsæt den til røre kedlen sammen med sukker, gær og halvdelen af hvedemelet.
- Mix dejen grundigt i cirka 5 minutter, tilsæt salt og resten af melet, og lad det herefter mixe i yderligere 5 minutter.
- Nu tilsættes de kolde smørtern dejen, og den køres indtil du ikke længere kan se smørklumperne i dejen.
- Tilsæt revet gulerod og lad det kort mixe ind i dejen.
- Lad herefter dejen hæve i en smut bøtte med log på køkkenbordet i ca. 2 timer.
- Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den ud på bordet og fordeles i 12 stykker med dejspatlen.
- Nu skæres 6 pølser efter eget valg over på midten sådu har 12 små.
- De små dej klumper trykkes let ud med hånden så en halv pølse kan placeres i midten af dejen, og de fire sider kan foldes ind over pølsen.
- De færdige foldet pølsebrød lægges med folde fladen nedad på en bagplade med bagepapir.
- De efterhæver i 30 min under et klæde.
- Forvarm ovnen på 175 C varmluft funktion.
- Pølsebrødene pensles nu med et pisket æg og bages i 20 min, herefter 5 min på grill funktion – hold øje,det er så de bliver dejlige gyldnede i farven.
- Lad dem køleaf på en rist.


