Hjemmebagte pølsebrød med gulerod

13
0 af 0 votes

Hjemmebagte pølsebrød med gærdej og gulerod

Antal 12 pølsebrød

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 25 g øko gær
  • 50 g sukker
  • 500 g øko hvedemel
  • 100 g smør i tern (koldt)
  • 150 g revet gulerod
  • 10 g havsalt

Sådan gør du

  • Lun mælken og tilsæt den til røre kedlen sammen med sukker, gær og halvdelen af hvedemelet.
  • Mix dejen grundigt i cirka 5 minutter, tilsæt salt og resten af melet, og lad det herefter mixe i yderligere 5 minutter.
  • Nu tilsættes de kolde smørtern dejen, og den køres indtil du ikke længere kan se smørklumperne i dejen.
  • Tilsæt revet gulerod og lad det kort mixe ind i dejen.
  • Lad herefter dejen hæve i en smut bøtte med log på køkkenbordet i ca. 2 timer.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den ud på bordet og fordeles i 12 stykker med dejspatlen.
  • Nu skæres 6 pølser efter eget valg over på midten sådu har 12 små.
  • De små dej klumper trykkes let ud med hånden så en halv pølse kan placeres i midten af dejen, og de fire sider kan foldes ind over pølsen.
  • De færdige foldet pølsebrød lægges med folde fladen nedad på en bagplade med bagepapir.
  • De efterhæver i 30 min under et klæde.
  • Forvarm ovnen på 175 C varmluft funktion.
  • Pølsebrødene pensles nu med et pisket æg og bages i 20 min, herefter 5 min på grill funktion – hold øje,det er så de bliver dejlige gyldnede i farven.
  • Lad dem køleaf på en rist.

Skriv en kommentar

Close
Close