Fynsk brunsviger med kagecreme

94

Denne opskrift består egentlig af 3 opskrifter: kagecreme, brunsvigercreme og så denne kagedej.

Du kan enten lave din kagecreme helt fra bunden eller snyde lidt med fx den klassiske kagecreme fra Dr. Oetker, som også fås i en økologisk udgave. Uanset om du vælger at følge denne opskrift på hjemmelavet kagecreme, eller om du laver den med pulver, så skal du bruge en halv portion til brunsvigercremen.

Du kan selvfølgelig også snyde endnu mere, hvis du bruger Vejsidebodens Brunsviger Creme. Så skal du nemlig hverken lave kagecreme eller brunsvigercreme. Til en bradepande-portion som denne, bruger jeg 2 glas af Vejsidebodens Brunsviger Creme.

Fynsk brunsviger med kagecreme

Antal 10 portioner

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 100 g smør (koldt, skåret i tern)
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g rørsukker
  • 25 g gær
  • 10 g havsalt
  • 2 glas brunsvigercreme fra Vejsideboden

Sådan gør du

  • Lun mælken og tilsæt den til rørekedlen sammen med sukker, gær og halvdelen af hvedemelet.
  • Mix dejen grundigt i cirka 5 minutter, tilsæt salt og resten af melet, og lad det herefter mixe i yderligere 5 minutter.
  • Nu tilsættes de kolde smørtern dejen, og den køres indtil du ikke længere kan se smørklumperne i dejen.
  • Lad herefter dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 2 timer.
  • Når dejen er hævet fordeles den på en dyb bageplade beklædt med bagepapir, og dejen trykkes ud med fingrene så den fylder hele pladen (Tip: våde fingre gør det meget nemmere).
  • Til sidst trykker du med alle dine fingre nogle huller i dejen, så der er god plads til en masse små lækre søer af brunsvigercreme.
  • Nu tilføres brunsviger cremen. Fordel cremen på bunden med en dejskraber eller med hænderne.
  • Lad den færdige brunsviger hæve i yderligere 30 minutter, og bag herefter ved 175 °C varmluft i 20-25 minutter.
Kategori: Kage

Skriv en kommentar

Close
Close