Blåbærkage med kokos sukker

172

Jeg havde lyst til kage i lørdags! så jeg bagte denne blåbær kage fordi jeg lige havde en pose backup frost blåbær i fryseren til en regnvejrs dag. Jeg kørte rent kokossukker i dejen for at være nogenlunde “sund” og det fungeret bare 100 %, jeg ELSKER kokossukker! det er virkelig en vinder og en 1 til 1 erstatning hvis man køber den jeg køber fra raw food shop. (reklamelink)

Blåbær i kage får ens hjerne og smagsløg på tur til USA

Blåbær i bagværk er bare som at smage på USA, det må simpelthed være deres national kage, Blåbærmuffins. Ik? det smager bare skønt, og kokossukkeret i denne kage giver en lækker mørk smag som hvis man havde proppet muscovado eller brunfarin i dejen.

5 af 1 stemme

Blåbærkage med kokos sukker

Ingredienser

Blåbærkage dej:

  • 6 stk æg
  • 300 g kokossukker eller rørsukker
  • 4 dl rapsolie
  • 1 spsk vanilje paste
  • 1 spsk natron
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 citron – skallen herfra
  • 250 g blåbær mine var frost, det kan også være friske
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk havsalt

Lime frosting:

  • 200 g smør, blødt
  • 3 dl flormelis
  • 200 g neutral flødeost
  • 1 tsk vanilje paste
  • 2 stk lime – skallen herfra
  • 3 dråber blå frugt farve kan undlades
  • 1-2 dl sødmælk – til at justrer tykkelsen

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 150 C

Blåbærkage dej:

  • Pisk æg og kokossukker luftigt og tilsæt olien.
  • Bland alle de tørre ingredienser ig hæld dem i den våde kage dej.
  • Kom citron skal, vanilje paste og blåbær i til sidst og lade det mixe kort ind i dejen.
  • Kom dejen i en kageform belagt med bagepapir, jeg brugte et klassisk lasagne fad.
  • Bag kagen i 45-60 minutter.

Lime frosting:

  • Pisk blødt smør luftigt, kome flormelis, lime skal og vanilje i og pisk det yderlige luftigt.
  • Kom flødeost og blå farve i og pisk til det er homogent, juster tykkelsen med sødmælk.

Servering:

  • Kom frostingen på toppen af kagen når kagen er let afkølet. Lige denne kage smager skønt lun. og når frostingen et stue temp er den fløjls blød og luftig.
Kategori: Kage
Køkken: Dansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close