Denne frokost med avocado er en million dollar frokostret! Den ser jo simpelthen så smuk ud, ik? Det hele ligger gemt i avocado blomsten. Nu er den ikke ligefrem min opfindelse, men jeg giver her i opskriften et bud på hvordan du laver den. Den vil helt sikkert få samme reaktion, som når manden kommer med struttende tulipaner på en forårsdag! Så kast dig ud i den grønne blomst af avocado her.
Sprød crunch på din frokost med avocado
Sprød crunch er noget man savner hvis man ikke spiser kulhydrater, f.eks. chips. Ej… jeg kunne dø over chips! Nå, men så kan du ta’ en skive af dit kernebrød eller en anden form for stenalderbrød, smuldre det og stege det i smør eller olivenolie – Det er lidt af en åbenbaring og et herligt life hack. Så det skal du helt sikkert prøve! Du kunne gøre det samme til din 10% græske yoghurt, og tilsætte lidt Sukrin Fibersirup til sidst i stegningen af din crunch, så det hele lige karamelliserer – what? Ja tak!
Smilende æg er en religion for sig selv, nogen elsker dem og andre hader dem. Faktisk er det dog det mest spiste æg i Danmark. Bum!
Frokost med avocado, æg og spidskål
Ingredienser
Crunch:
- 1 skive kernebrød
- 1 spsk smør til stegning
De resterende ingredienser:
- 1 avocado
- 1 håndfuld spidskål
- frisk dild
- 2 æg
- syltede hvide løg
- hummus
- basilikum mayo
Sådan gør du
Crunch:
- Smulder en skive kernerugbrød mellem hænderne eller i en blender.
- Smelt smør i en lille gryde, hæld smulderet op i og lad det stege indtil det er gyldent og sprødt.
Æg:
- Kog 2 æg smilende – i min bog er det 7 minutter i forkogt vand.
Avocadoblomst:
- Halvér avocadoen, tag stenen væk og pil så skindet af (meget vigtigt istedet for at tage den ud med en ske – det giver en mere sammenhængende og håndterbar halv avocado).
- Snit nu avocadoen på langs i så tynde strimler som muligt, og pres den så flad på langs mellem din ene hånd og knivens flade del af stålet.
- Nu står du med en lang "pølse" som du kan snørre ind mod sig selv, som en spiral, for så at samle det til en blomst.
- Med den anden halvdel samlet jeg den som en slange.
De resterende ingredienser:
- Snit spidskål og find det øvrige tilbehør frem.
- Saml det hele med snittet spidskål i bunden, og top af med alle de andre ting rundt omkring. Slut af med den sprøde crunch og frisk dild. Jeg var ekstra fancy og hældte hummus og basilikum mayo på hver sin sprøjtepose, for at kunne sprøjte tutter på, som på en restaurant.